Antal inlägg: 201

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)

2023-03-25 18:57:34 - Lisbeth Leandersson, hakanlisbeth@hotmail.com

Årsavgiften för 2023 är 7100 och om du gjort arbetsdag 2022 drar du av 600. Har du extra parkering lägger du till 400 och du som bor året runt lägger till 1000.
Lisbeth Leandersson
Kassör

2023-03-25 09:54:27 - Stuga 141, 864lundstrm@telia.com

Under veckan som gått har vi blivit av med en ljus lykta och dekoration.

2023-03-23 00:32:09 - Janne, maskin_olle@hotmail.com

…att det helt plötsligt efter 20 år blir sån turbulens måste väl ändå bero på något ?
Var ödmjuka och rannsaka er själva istället för att leta syndabockar…

2023-03-22 19:43:58 - Anette Andersson , anettepcnygren@hotmail.com

Så fruktansvärt tråkig läsning för oss som tycker styrelsen gjort ett jättebra jobb för föreningen!

2023-03-22 19:41:58 - Anette, anettepcnygren@hotmail.com

Så fruktansvärt tråkigt läsning för oss som tycker styrelsen gjort ett jättebra arbete för vår förening!

2023-03-22 14:06:37 - Bo Larsson, gunbolarsson@gmail.com

Hela styrelsen för Västervall har bestämt sig för att avgå vid årsmötet på lördag den 25 mars.
Vi i valberedningen, Ulf Karlsson stuga 50 och Bo Larsson stuga 89, måste därför få in förslag på nya styrelsemedlemmar.
Ulf Karlsson Uffe@uffesbygg.com
Bo Larsson gunbolarsson@gmail.com

2023-03-21 18:41:18 - Magnus Nyström, magnusnystromel@gmail.com

Hej Västervallare !
Läser gästboken och konstaterar att vissa stugägare är väldigt intresserade av laddboxar. Min fråga är hur vi ska lösa logistiken var dom skall placeras. Alla har ju sina egna rutor innanför staketet. Då är mitt förslag att man anlitar ett företag utifrån som placerar stolpar på gästparkeringen, men då finns det en risk att utomstående fixar taggar för att ladda där. Men snälla ni som skriver om detta kom med förslag hur det ska lösas när vi har en gemensam parkering långt bort från våra stugor. Går ju inte att fixa trådlöst tyvärr….Magnus Nyström…stuga 83

2023-03-20 12:09:31 - Alf Axelsson, alf.axelsson4006@gmail.com

Protokoll från styrelsemötet 25 februarie efterlyses.

Svar: Det ligger ute nu

2023-03-19 20:36:54 - Peter Carlsson, petajorre@gmail.com

Lite svårt att ha en åsikt när det inte framkommer vad "påhoppet" handlar om.
Det kanske inte heller hör hemma på Västervalls välkomstsida.

När vi ändå pratar om påhopp, på eftermiddagen den 29:e Januari "bankar" det på vår dörr.
Utanför står 5 personer från styrelsen.
Jag går ut till dem & får till mig "Du vet varför vi är här & händer det en gång till så tvångs säljer vi er stuga & ni får flytta härifrån".
Som vanligt väljer en del av dem att ha en fruktansvärt tråkig & kaxig attityd så har jag inga möjligheter att komma till tals.
Det hela handlar om att jag parkerat på min tomt under vintern av olika anledningar bl.a. när det varit kallt så att låset krånglat på grabbens bil.
Försöker förklara detta men märker snart att det hela inte leder nånstans utan ber dem gå.

DETTA kallar jag påhopp & härskartekniker vilket vi som var på förra årsmötet även fick se där.

Om man ska vräkas för att ha parkerat sin bil vintertid på sin tomt vad händer då med någon som trots att pelletskamin röstades ner på årsmötet ändå installerar en i sin stuga?
Det har kommit till vår kännedom att det installerats en på området ändå.
Jag har inget emot pelletskamin & som vinterboende skulle jag gärna vilja installera en i framtiden utan undrar bara.
Västervalls byggregler ska väl också följas.

Påståendet om att utveckla & göra det bästa för medlemmarnas skull anser jag är ett påstående utan innehåll.

Vi har flera medlemmar som väljer att inte gå på årsmötet på lördag på grund av bemötandet från somliga i styrelsen förra året där det skreks & härjades & de allra flesta förslagen fördummades.

Jag vill uppmana så många som möjligt att medverka på lördag & inte vara rädda för att i framtiden komma med förslag som gynnar oss alla & utvecklar Västervall framåt.

Vi måste kunna samarbeta så det blir så bra som möjligt för oss alla, vi är ändå en förening.
Tvekade inte en sekund att skriva under telefonlistan med åretruntboende som kan hjälpa till om nåt oförutsett händer som styrelsen föreslog.
Skulle bli jättetacksam om ni som inte bor här året runt kan ha lite förståelse för att man som åretruntboende ibland behöver gå lite utanför ramarna tex när det är vinter, halt & kallt & det givetvis inte stör någon.

Vi är väldigt få här på vintern som ni vet så det känns extremt att hotas med vräkning för t.ex. parkerad bil på egen tomt.
Så om vi tänker lite extra på er när ni är här kanske ni kan ha lite extra förutseende för oss åretruntboende när ni inte är här.


Till sist ett par citat från internet:

Håll reglerna tillgängliga och uppdaterade:
Håll trivselreglerna levande till exempel genom att då och då gå igenom dem och anpassa dem efter föreningens nuvarande situation.
Detta gäller vid avhysning:

Det som står i trivselreglerna kan komma att få betydelse i en rättegång. Om någon medlem inte följer trivselreglerna behöver till sist styrelsen agera. Det första steget är då att styrelsen skickar en varningsskrivelse till den boende, en rättelseanmaning. Om den boende fortsätter bryta mot trivselreglerna, till exempel genom att fortsätta bygga ut altanen på den gemensamma marken, kan styrelsen vända sig till Kronofogden och ansöka om särskild handräckning.

Då hjälper Kronofogden till med att, som i det här exemplet, ta bort den del av altanen som expanderat in på det gemensamma utrymmet. Den boende kan också i extrema fall förlora rätten att bo kvar. För att föreningen ska kunna ta ärendet vidare till uppsägning krävs dock att orsaken till uppsägningen inte är ringa, det vill säga har liten betydelse, vilket gör det nästan omöjligt att säga upp någon om den bryter mot trivselreglerna.

Med vänlig hälsning:

Peter Carlsson Stuga 188.

2023-03-18 16:33:18 - Janne, maskin_olle@hotmail.com

Vi i stuga 168 skulle önska att man ej använder vår tomt som genväg in på området från parkeringen.
Det finns de som har vår tillåtelse men tror många ser det som en lättsammare väg…

Med vänliga hälsningar
Janne

2023-03-17 12:11:02 - Ulrika, Ulrika.helander66@gmail.com

Trist att höra om påhopp mot styrelsen, har man synpunkter tar man det skriftligt. Man tar aldrig sån skit direkt med person. Såna påhopp är aldrig ok.
Mvh ulrika

2023-03-14 12:57:29 - Tord, Tord.bendz@gmail.com

Hej, det har varit åverkan på mittgrinden, till detta har det använts spade och vattenavstängare. Dessa finns att hämta på 36a ifall ni saknar dem. Tord

2023-03-13 10:16:34 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Västervall!
I natt vid 03 tiden var det en man i varningsväst som varit runt och kollat en del stugor.
Håll uppsikt och be någon kolla upp er stuga så allt är ok!
//Bylander

2023-03-08 17:54:32 - June, ripenjune@gmail.com

Hej!
Stort tack till den som tog sig tid att lämna en lapp om att jag hade ett paket i brevlådan utanför A-grinden, visste inte ens att det fanns en brevlåda där. Tusen tack
June, stuga 194

2023-02-20 21:22:23 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Västervall info!
Vill påminna alla stugägare vad som gäller på Västervall!
Vi förutsätter att alla gör rätt för sig i det som är bestämt både betalat för uthyrning samt åretruntboende.


Fritidsområdet Västervall Ek förening, Västervall, 302 60 HALMSTAD TRIVSELREGLER/ORDNINGSREGLER Parkering är endast tillåten på numrerade platser inom området. Gästparkering finns utanför området vid sidan av A-grinden. Bilkörning för av- och pålastning är tillåten men med mycket begränsad hastighet. Lekande barn, skymd sikt i korsningar kräver låg hastighet. Uthyrning. Medlem ska ha innehaft stuga och andel i tre år (från inträdesdatum) för att äga rätt till uthyrning av stuga och andel. Om medlem hyr ut sin stuga råder anmälningsplikt till styrelsen, sekreteraren (e-mail:elisabet651@gmail.com). Dessutom ska 1000 kr betalas in till föreningens plusgiro (årskostnad). Det är viktigt att man informerar om föreningens regler, då yttersta ansvaret vilar på stugägaren. Speciellt viktigt när det gäller utnyttjande av föreningens faciliteter såsom tvättstuga, gemensam toalett och dusch samt att följa reglerna för sophantering. Respektive stugägare ansvarar för att: Gatan utanför stugan ska hållas fri från ogräs och buskar/träd som hänger över staketet. Samma skötsel gäller på personlig parkeringsplats/er. Husnummer ska finnas väl synligt på alla stugor. Vill du vattna, gör det tidig morgon eller på kvällen, slösa inte med vattnet. Stör ej med verksamheter som snickerier, gräsklippning eller andra störande ljud, tidig morgon eller kväll. Sommartid är det tillåtet under tiden 09:00 - 18:00. Mellan 15 september till den 16 april är det tillåtet mellan 07:00 - 18:00, med undantag för storhelger. Husdjur är tillåtet men hundar ska hållas under uppsikt och katter ska bära halsband annars betraktas de som vildkatter och bekämpas. Hund- och kattföroreningar ska respektive ägare omedelbart plocka upp. Förrådsboden: Tvättstuga med tvättmaskiner och tumlare: Håll rent och rengör efter användande. Skottkärror och diverse redskap ska återlämnas väl rengjorda. Två släpkärror ägs av föreningen, vårdas under användande samt rengörs efter varje lånetillfälle. Bokas på listor i tvättstugan. Betalas med swish eller i skrinet. Avfall: Lägg avfall sorterat i rätt container/behållare annars medför det fördyrande kostnader! Skrymmande avfall som grenar, buskar, betong, byggavfall, möbler mm ska var och en transportera direkt till HEM:s återvinningsstationer (föreningen betalar per kilo för tömning av avfall). Grindarna A-GRINDEN SKA STÄNGAS SOM VANLIGT. MEN DEN ÄR ALDRIG LÅST, B- och D- grindarna skall vara låsta efter klockan 22.00 under maj, juni, juli och augusti. Övriga månader ska de alltid vara låsta. C-grinden är alltid låst

2023-02-18 19:03:56 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej alla västervallare!
Snart är säsongen igång och jag vill veta om det är några som vill fixa någon tipspromenad följande datum: 5, 12, 19, 26 juli. Vill veta innan årsmötet om någon är intresserad, mejla mig.

2023-02-13 07:43:18 - Ulrika, Ulrika.helander66@gmail.com

Hej
Info om årsmötet står ju på startsidan ?

2023-02-12 14:54:20 - Mari Olsson , Olsson.mari@yahoo.se

Hej alla Västervallare! Skönt att det snart är vår, och att vi snart kan njuta av våra stugor!
Jo jag vill ställa en fråga till styrelsen, jag har letat och letat efter datumet för årsmötet men kan inte hitta det någonstans. Skulle det inte bestämts på förra årets årsmöte och då stått med på det ? Jag har inte heller sett protokollet för erat förra möte, kanske står det där..
Jag kan ju missat det, men vi är flera som vill veta när årsmötet ska vara.
Hoppas på ett bra möte i en lokal där alla röstberättigade (åtminstone )får plats. Mari

2023-01-18 16:22:39 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

God fortsättning Västervallare!
Har beställt tömning av glas förra veckan.
Dom har tyvärr missat så dom kommer i veckan.
//Bylander

2023-01-16 20:53:10 - Casper Järevang, Casperjarevang@gmail.com

Hej, Casper Järevang heter jag och jag studerar till ingenjör - hållbar energi första året här i Halmstad. Jag och min flickvän bor just nu i en stuga i Viggens Fritidsby. Vi trivs väldigt bra med att bo i stuga och njuter av lugnet här ute. Vi söker nu en stuga på Västervall inför kommande hösttermin 2023 då vi har kompisar som bor i området. Vi tycker att det verkar väldigt mysigt, välskött och vi tror att vi skulle trivas bra i området. Vi älskar att laga mat och utveckla våra kulinariska kunskaper samt att baka. Vi är lugna och för inget liv av oss. Vi är även djur och rökfria.

Kontakta gärna mig på email eller via sms
Email: casperjarevang@gmail.com
Telefonnummer: 0761651609

2023-01-10 18:51:01 - Saknade nycklar, Jesse.ma.no.tk@gmail.com

Hej
Är det någon som har hittat en bilnyckel på området?

2022-12-19 17:09:08 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Bästa Västervallare!
Året börjar närma sig sitt slut ett år som för många varit väldigt jobbigt.
Krig,inflation,höga räntor ,elpriser som varit väldigt höga samt bränslepriser.
Då gäller det att vara tacksam för det man har och vi har ju vårt Västervall som är en pärla i mångas ögon.
Vi har ju gjort en del sista åren för att det skall vara trevligt på området.
Glasat in dansbanan så vi kan ha våra årsmöte där .
Målat alla byggnader lite kvar föreningslokalen.
Inköpt släpkärra.
Boule bana.
Nya fotbollsnät till målen.
Defibrillator.
Led belysning på stolparna.
Övernattningsrum som kan hyras av stugägare.
Vi har haft cafe på dansbanan.
Köpt in torktumlare.
Köpt nya kylskåp både till tombolan o dansbanan om man skall ha fest eller dyl.
Rivit ner planket vid B parkeringen då det såg anskrämligt ut vi skall till våren se vad det blir istället .
2023 ser ut att bli lite lugnare vad gäller investeringar.
Ny dörr till köket på föreningslokalen samt fixa 2 fönster på densamma som ruttnat sönder.
Lite målningsarbete föreningslokalen återstår.
Vi planerar för några extra parkeringar.
Vi har några ytterligare saker som vi i styrelsen skall diskutera.

God Jul o gott nytt år!
//Styrelsen

2022-11-24 14:34:31 - Peter Strandberg

Laddstolpar!
Förslag till er som har elbilar.
Läs även Utveckling Östra Stranden på vår sida.
För att påskynda ladd stolpar ,ta tag i detta kolla hur intresset är bilda sedan ett bolag där alla som har elbil äger sin del ,sedan säljer ni el . Att få igenom en investering på ca 250000 tror jag blir stora problem .om föreningen tar detta kommer givetvis ett krav på återbetalning på kapitalet på marknadsmässiga grunder, då hamnar vi kanske på priser 12-13 kr per kw detta är ointressant för en elbilägare. För att få igång denna fråga är ni välkomna 29-1-23 kl 10.30 Föreningslokalen Västervall där finns styrelsen för diskussion om stolpar. MVH Peter Strandberg

2022-11-23 17:33:10 - Katarina Samuelsson , Anders.Tina.Samuelsson58@gmail.com

Jag läste Monas inlägg om laddstolpar till elbilar. Jag håller helt med laddstolpar är helt nödvändigt och det är bråttom. Utan laddstolpar är hela Västervall passé
Vi kan inte vara bakåtsträvande och tro att bensin/diesel bilar kommer att vara framtiden
Jag kan även tänka mig att sätta upp laddare på min egen stuga och ladda bilen där.
Elbilar är framtiden
Mvh
Anders och Katarina Samuelsson
Stuga 131

2022-11-20 09:48:34 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervallare !
Tyvärr har dom inte lagt gruset där det skulle ligga o detta pga av sopcontainer stod fel.
Kostar några tusen att flytta högen så nu har Arne Georgsson och Roland Nyden lånat ut sina platser tills våren.
Helen stuga 4 du får stå på 210 tills vidare.
Vi hittar inget mobilnr till dig.
Ni som bytt mobilnummer och adress skicka gärna den nya till sekreteraren så vi kan uppdatera !
//Christer Bylander

2022-11-19 09:08:58 - Helén Svensk, helen.svensk@hotmail.se

Hej
Vad bra att vi fått vägrus att fylla i hålor, men
varför har väggruset tippats på vår parkeringsplats uppe vid grind B?
Sist vi fick grus tippades det bakom containern.
Var är det tänkt att vi och vår parkeringsgranne skall parkera?
Helén i fyran

2022-11-10 16:49:48 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Godkväll!
Nu finns grus till vägarna vid B grinden!
//Christer

2022-11-09 20:35:01 - Mona Lövgren , mona.lovgren@me.com

Hej, såg att diskussionen om laddstolpar var lagd till handlingarna. Vad menas med det? Laddstolpar är ett måste för att hålla uppe värdet på stugorna. Det blir fler och fler som har elbilar. Såg tidigare i höstas att de satt upp på Tärnan/Mona

2022-10-31 10:14:23 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Hej!
Nu finns grus till vägarna nere vid vallen!
//Christer

2022-10-16 11:40:15 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervall info!
Vi har fått kännedom om att en stulen bil har stått minst 1 vecka på B parkeringen.
Vaksamma personer på området har noterat detta.Stort tack till er.
Vi vet att det är en del som händer på parkeringen.
Och nu hoppas jag alla vet att grinden är stängd fram till vårt årsmöte 2023.
Alla kör in A grinden sen vidare till sin parkering.
Polisen skall meddelas om detta//Christer

2022-10-08 16:18:49 - Magnus Barkow , magbars12@gmail.com

Hoppas nu att alla tar sitt ansvar och inte står utanför sin stuga längre än nödvändigt eftersom B-grinden kommer att vara låst
//Magnus stuga 115.


2022-10-04 20:35:06 - Marie, mienilsson@yahoo.se

En fråga…kan styrelsen besluta att höja medlemsavgifter för kommande verksamhetsår som är klubbade på ett årsmöte? Ska inte det göras på nästa årsmöte? /Marie

2022-09-29 21:43:46 - Västervallsbo

Men vad är detta KÄTTING på Västervall nu igen. Den delen av styrelsen som har bestämt detta är inte OK. Om det så är att det är knarklangare på området då borde ni som ser detta ringa till polisen istället än sätta kätting på grinden. Knarket kommer ut till ungdomar om ni inte ser till att sätta fast dom och det är en polisiärt sak. Det hjälper inte att sätta kätting då kanske dom flyttar till grind A istället. Ni som ser dom ring polisen så vi får slut på kättingidioti.

Svar: Hej. När vi i styrelsen bestämde att sätta kätting på grind B så har vi redan varit i kontakt med polisen, och det är deras rekommendation att sätta kätting. De finns medlemmar som kommit mitt i en affärsuppgörelse och självklart så har polisen kontaktats direkt då. Sedan tycker vi det är bra att medlemmarna har åsikter men snälla skriv inte anonymt utan våga kontakta oss i styrelsen ock stå för de ni tycker mvh lisa sekreterare

2022-09-26 09:36:18 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Bästa Västervallare!
På senaste styrelsemötet togs beslut som vi inte råder över själva ,höjningar av olika slag.
Parkering 2 höjs till 400:-/år
Tvättstuga både tvättmaskin o torktumlare 50:-/gång.
Föreningslokalen övernattning höjs till 400:-/ natt för 4 pers.
Är ni mer i sällskapet betalar man 100:- extra/person.
Grind B kommer stängas 15 okt till 1 mars med kätting,vi har en del affärer som görs på området som vi inte vill ha.Så alla bilar körs in via A grinden sen kör man till sin parkeringsplats.
Grind C skall alltid vara låst.
Grind D låst utom sommartid ,ta med nyckel så slipper ni problem att komma in.
Till sist tack till alla som hjälpt till på något sätt att göra det trivsamt på Västervall!
//Bylander

2022-09-20 17:36:12 - Tommie Johansson, marie.tommie.johansson@gmail.com

Hej,
Om ni ser en hatthylla till bagageutrymmet för en Mini Cooper inom Västervallsområdet eller strax utanför Grind A är jag tacksam om ni kontaktar mig på telefonnummer 0701811397.
Med vänlig hälsning,
Tommie
Stuga 15

2022-08-19 11:48:58 - Britt-Inger Claesson , bibbi.claesson@gmail.com

Vad gäller avseende stängning av våra fyra grindar? Att grind A inte ska vara låst är beslutat efter årsmötet. Men vad gäller för de övriga!
Stuga 140

2022-08-17 17:56:47 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervall!
Lennart stuga 73 och jag har fixat nya lås till kärror samt kört in tåget.
Även nyckel till gästtoalett är på plats.
Trevlig kväll//Bylander

2022-08-16 11:51:30 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervall info!
Tråkigt meddelande.
För kännedom så har någon tagit alla våra nycklar till kärror ,gästtoalett samt tåget.
Verkar vara någon med kännedom!
Håll uppsikt och hör av er om ni misstänker nåt!

2022-08-14 17:43:08 - Christer Bylander, Christer.bylander@outlook.com

Västervall info.
A Grinden ok igen!
//Bylander

2022-08-12 20:49:29 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervall!
För kännedom håller jag på för fullt med försäkringsbolaget LF om grinden som blev nerkörd av HEM .
Lite omständigt tycker jag då både vi o HEM har LF.
Väntar på offerter !
//Bylander

2022-08-12 08:18:14 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej igår natt hade vi objudna gäster på Rosgatan.Varit i trädgårdar o röjt runt.
Håll koll.
Mvh Susanne Hansson

2022-08-08 18:30:27 - Birgitta


Till alla ni delaktiga i Café Strandvåfflan, ni har varit så trevliga och hjälpsamma! Och-tjejer- ni har lärt mig Swisha !
Till Lisa och Susanne, för att ni håller vårat Västervall så trivsamt och levande och att våran Helge får tuffa runt med varierande lokförare!
Mitt varma TACK!
Mvh till er alla Birgitta/113

2022-08-05 14:27:12 - Festkommittén, susanne.58@live.se

NU HÅLLER VI TRADITIONERNA VID LIV. GLÖM INTE LJUSFESTEN GENOM ATT TÄNDA/LYSA UPP DIN TRÄDGÅRD I HELGEN (star).

2022-08-05 09:37:51 - Anders Samuelsson , Anders.Tina.Samuelsson58@gmail.com

En stor gul/vit katt med mörk svans har sprungit runt på området inatt och nu på morgonen
Är det någon som saknar sin katt?
Mvh Anders stuga 131

2022-08-02 20:30:20 - Jessica , jesse.ma.no.tk@gmail.com

Hej alla!
På torsdag är våffelstugan öppet för sista gången denna säsongen. Vi har öppet mellan 14.30 - 17.00.
Välkomna! / Lova

2022-08-02 11:38:05 - Jan Engh, Jan.engh@hotmail.se

Hej
En cykel stulen på nr 75 i natt

2022-07-30 22:35:27 - Christer Jansson , christerja1@cmail.com

Till just Dig som var med på dagens arbetsdag....
TACK för din insats!
/Christer o Susanne

2022-07-27 20:13:44 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej släpkärran nr 1 är lagad .
Mvh Susanne Hansson

2022-07-27 12:47:37 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej släpkärra nr 1 fungerar ej för tillfälligt .Löser problemet så fort vi kan .
Mvh Susanne Hansson

2022-07-26 12:23:49 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervall info!
Har idag varit i kontakt med ordförande på Måsen.
Dom kommer hit o kör vägarna med sin traktor jämnar till o gör fint.
Så inga bilar som står i vägen utan på sin plats.
Idag våffelcafe samt fotboll på storbild på dansbanan.
Fortsatt trevlig dag//Bylander

2022-07-26 12:04:58 - Christer Borg, christer.borg@recticel.se

Tjenare. Lottningen till lördagens golftävling finns vid dansbanan. Ses på lördag.

Mvh Golf-kommittén

2022-07-25 12:22:29 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervall!
Imorgon tisdag kl 21.00 är det fotboll !
Sverige-England
Storbild på dansbanan.
//Frank stuga 3

2022-07-24 08:52:27 - Festkommittén, susanne.58@live.se

TACK FÖR IGÅR!
Sorry att hamburgarna tog slut. Kom mer folk än vi beräknat.
Vinstutlämning kontakta stuga 101.

2022-07-24 08:42:50 - Festkommittén, susanne.58@live.se

VINSTLISTA STUGLOTTER.
1. 100 Gasolgrill
2. 173 Air condition
3. 66 Paviljong
4. 190 2 Tyngdtäcken
5. 98 Täcke-kudde-påslakan
6. 138 Bestickset
7. 75 Knivset
8. 101 Vit+Rödvinsglas
9. 100 2 Påslakanset
10.166 Presentkort

2022-07-23 10:09:49 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej Maria! Det går bra. Swicha till 0703789751, 100.-/lott. Skriv ditt stugnummer.

2022-07-22 21:38:54 - Maria Leander, maria-leander2011@hotmail.com, Hössna

Finns det någon stuglott kvar? Då vill jag gärna köpa en
Med vänlig hälsning, Maria

2022-07-22 19:56:10 - Helena, Helenamulakull@gmail.com

Ikväll kör vi Sveriges match mot Belgien på storbild på dansbanan.
Välkomna om ni vill!

2022-07-22 16:23:20 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Tombolapriser.
Har du/ni möjlighet och kan skänka priser till 2023 vore vi tacksamma,senast till årsstämman 2023. Kontakta stuga 101 eller maila mig.

2022-07-22 16:13:58 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej Västervallare!
Festkommittén behöver utökas, skulle vilja att vi vore minst 3-4 personer.Är du intresserad så hör av dig till mig, Susanne, i stuga 101, du kan också meila.
Tack på förhand :)

2022-07-22 12:55:02 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

TRIVSELREGLER/ORDNINGSREGLER Parkering är endast tillåten på numrerade platser inom området. Gästparkering finns utanför området vid sidan av A-grinden. Bilkörning för av- och pålastning är tillåten men med mycket begränsad hastighet. Lekande barn, skymd sikt i korsningar kräver låg hastighet. Uthyrning. Medlem ska ha innehaft stuga och andel i tre år (från inträdesdatum) för att äga rätt till uthyrning av stuga och andel. Om medlem hyr ut sin stuga råder anmälningsplikt till styrelsen, sekreteraren (e-mail:elisabet651@gmail.com). Dessutom ska 1000 kr betalas in till föreningens plusgiro (årskostnad). Det är viktigt att man informerar om föreningens regler, då yttersta ansvaret vilar på stugägaren. Speciellt viktigt när det gäller utnyttjande av föreningens faciliteter såsom tvättstuga, gemensam toalett och dusch samt att följa reglerna för sophantering. Respektive stugägare ansvarar för att: Gatan utanför stugan ska hållas fri från ogräs och buskar/träd som hänger över staketet. Samma skötsel gäller på personlig parkeringsplats/er. Husnummer ska finnas väl synligt på alla stugor. Vill du vattna, gör det tidig morgon eller på kvällen, slösa inte med vattnet. Stör ej med verksamheter som snickerier, gräsklippning eller andra störande ljud, tidig morgon eller kväll. Sommartid är det tillåtet under tiden 09:00 - 18:00. Mellan 15 september till den 16 april är det tillåtet mellan 07:00 - 18:00, med undantag för storhelger. Husdjur är tillåtet men hundar ska hållas under uppsikt och katter ska bära halsband annars betraktas de som vildkatter och bekämpas. Hund- och kattföroreningar ska respektive ägare omedelbart plocka upp. Förrådsboden: Tvättstuga med tvättmaskiner och tumlare: Håll rent och rengör efter användande. Skottkärror och diverse redskap ska återlämnas väl rengjorda. Två släpkärror ägs av föreningen, vårdas under användande samt rengörs efter varje lånetillfälle. Bokas på listor i tvättstugan. Betalas med swish eller i skrinet. Avfall: Lägg avfall sorterat i rätt container/behållare annars medför det fördyrande kostnader! Skrymmande avfall som grenar, buskar, betong, byggavfall, möbler mm ska var och en transportera direkt till HEM:s återvinningsstationer (föreningen betalar per kilo för tömning av avfall). Grindarna A-GRINDEN SKA STÄNGAS SOM VANLIGT. MEN DEN ÄR ALDRIG LÅST, B- och D- grindarna skall vara låsta efter klockan 22.00 under maj, juni, juli och augusti. Övriga månader ska de alltid vara låsta. C-grinden är alltid låst.

2022-07-18 10:58:19 - Festkommittén, susanne.58@live.se

OBS!!!!
Hej Västervallare :)
Det behövs hjälp på lördag.
Puben 16.30-18
Grillen 16 - 18
HÖR AV ER SNARAST!Tack på förhand.

2022-07-14 11:55:01 - Festkommittén, susanne.58@live.se

STUGLOTTER!
NU ÄR DET FRITT FRAM ATT KÖPA FLER LOTTER!
SWICHA TILL 0703789751 SKRIV STUGNUMMER. 100:-/LOTT. FLER LOTTER GER FLER VINSTCHANSER.
SUSANNE

2022-07-12 09:54:25 - Eva-Marie Josefsson , memj@telia.com

Någon har varit och sågat av avgasröret på min dotters bil som stod på gästparkeringen! Polisanmälan gjord.
Eva-Marie stuga 60

2022-07-10 20:07:22 - Marie, marie.norrhult@edu.gnosjo.se

Hej Susanne! Jag vill gärna köpa en stuglott men jag ser inte vad den kostar och hur jag ska betala den.
// Marie st 83

2022-07-09 14:57:07 - Festkommittén, susanne.58@live.se

STUGLOTTERI!
VINSTERNAS VÄRDE MELLAN 5000:-/500:-.
FLER SÅLDA LOTTER = FLER VINSTER
Glöm inte köpa din stuglott senast 13 Juli.
Därefter fritt att köpa fler lotter tom 20 Juli.

2022-07-07 20:32:22 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej hjärtstartan är tyvär
försenad pga omständigheterna i omvärlden.
Mvh Susanne Hansson styrelsen .

2022-07-07 19:54:20 - Christina

Hej, det står i protokollet fr Östra stranden att det finns hjärtstartare på Västervall, är den på plats?

2022-07-02 08:34:41 - Festkommittén, susanne.58@live.se

FÖRTYDLIGANDE!
BLÅ LOTT NR 99 = VARUSPANN

2022-07-01 18:06:43 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej Västervallare!
Varuspann 99 saknar sin ägare, hör av dig senast onsdag 6 juli!
OBS!
DET BEHÖVS 8 PERSONER TILL PUBKVÄLLEN 8 JULI OM VI SKA KUNNA GENOMFÖRA DEN SOM TÄNKT.
18-22 3 PERS
20-22 3 PERS
22-24 2 PERS
HÖR AV DIG TILL MIG STUGA 101 SNARAST!

2022-06-30 17:22:58 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Viktigt meddelande !!!
Idag har vi tagit bort låset vid A grinden man kan stänga som vanligt men inte låsa.
Detta för att Ambulans kan komma in på området.
Passar säkert inte alla men liv går före inbrott.
Tack Leif Lennart för gott arbete//Christer

2022-06-30 12:49:00 - ulrika, ulrika.helander66gmail.com

Hej- gällande grindar för räddningstjänst/ambulans, hur löser vi detta stora problem? Är det inte möjligt att ha En grind öppen även på natten? (Förslagsvis dansbanan)
Mvh Ulrika stuga 100

2022-06-30 11:16:31 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Mycket viktigt meddelande!
Ambulans har ej nycklar till Västervall.
Härom natten var det ambulans från Varberg på området och kom inte in.
Räddningstjänsten har nyckel till låscylindern.
//Christer

2022-06-29 09:21:37 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej vill påminna alla att titta över sina parkeringsplatser.Många parkeringar som inte har setts över på länge.Eller påminn varandra om ingen läser här.Ha en trevlig sommar. Mvh Susanne Hansson

2022-06-28 18:38:58 - Johan Arvung, arvung@gmail.com

Hej,

En mobiltelefon är upphittad på området, återfås mot beskrivning.

Kontakta Maria på tel 0706834263

2022-06-28 18:36:11 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Viktigt meddelande!
Har nu fått tag på ambulans ansvarig så att dom kollar med vår nyckelcylinder så dom har nycklar till grindarna.
//Christer

2022-06-28 17:24:51 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Hej!
Nya nät till fotbollsmålen är på plats inom kort.
Nu när det börjar bli lite barn på området tänk på att köra försiktigt 10 km/Tim .
Ni som har häckar kolla till att dom inte växer för långt ut i gatan.
Besök gärna vårt café på dansbanan tisdag o torsdag.
Ha en fortsatt skön sommar!
//Christer

2022-06-27 20:58:13 - Thommy Svensdo stuga 135, Tommy211403@gmail.com

Var även i vår stuga och tiggde pengar. Viftade bort honom. Han sade inte ett ljud.

2022-06-27 13:26:22 - ulrika, ulrika.helander66@gmail.com

Hej vill bara informera om att igårkväll runt kl 21 kom det en man in till altanen och visade fram en lapp. Antar han inte talade svenska. Han gick när jag vinkade bort honom.. bara för Er informaton.... Mvh Ulrika stuga 100

2022-06-27 13:09:55 - Kerstin

Nycklarna är hittade. Tack för hjälpen.

2022-06-27 12:09:20 - Kerstin

Någon som sett mina nycklar? Försvann i morse vid 7.30.
Ev satt de i låset vid B-grinden.
0703446226

2022-06-26 10:15:42 - Anders Samuelsson , Anders.Tina.Samuelsson58@gmail.com

Vi vill tacka festkommittén för en mycket trevlig midsommar
Anders och Katarina stuga 131

2022-06-25 08:15:55 - Festkommittén, susanne.58@live.se

VINSTLISTA VARUSPANNAR
BLÅ
6 81 92 99
GRÖN
2 5 9 33
RÖD
32 42 55 93
VID VINST KONTAKTA STUGA 101

2022-06-22 17:57:11 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Lotter till VARUSPANNARNA finns att köpa i samband med att vi klär missommarstången.

2022-06-17 15:15:41 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Hallå i stugorna!
Nu kan ni låna bouleset finns i tvättstugan!
Trevlig helg//Bylander

2022-06-12 16:21:39 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej alla Västervallare!
Det behövs folk till tombolan midsommarafton,
20-22/1 per och 22-24/1 per
Hör av dig!
GLÖM INTE ATT VI KLÄR MIDSOMMARSTÅNGEN TORSDAG 23/6 KL: 18.00!

2022-06-09 12:55:02 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Västervallare!
Vi behöver några målare till en extra arbetsdag!
Så vi får det snyggt till midsommar.
Det gäller verkstadsbyggnaden.
Datum är lördagen 18 juni kl 09.00-12.00
Fika efter 12.00

2022-05-28 19:19:43 - Lisa

Tusen tack !!
För ett super gott arbete till alla er som va med på våran arbetsdag i dag.

Hälsningar Lisa och Lisbet

2022-05-15 08:02:42 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej alla västervallare!
Det behövs mer hjälp i tombolan, pub och grill.
Hör av er om du vill hjälpa till.
Glöm inte stuglotterit!
MVH Susanne

2022-05-06 11:15:48 - lisa

Hej Lisa stuga 99 här.
Natten till idag har vi haft påhälsningar i vår trädgård.
Med sig tog de min stora koppar gryta.
Vi gav oss ut direkt vi hörde detta och alla dörrar och grindar va låsta. UTOM DEN GRINDEN VID BANVALLEN SOM VA UPPSTÄLLD!!!!!!!
SNÄLLA SLUTA UPP MED DETTA. DEN GRINDEN SKA VARA LÅST MVH LISA

2022-05-01 11:05:30 - Helena Svensson, he_sve@hotmail.com

Inatt har vi haft objudna gäster i uterummet, blivit av med 2 par gympadojor (storlek 44 och 38)./Helena stuga 58

2022-04-16 11:52:10 - Alf Axelsson, alf.axelsson4006@gmail.com

Men de skall väl fortfarande vara låsta efter kl 22.00

2022-04-15 10:28:49 - Idor Svensson, idor@ikel.se

Bra med att grindarna äntligen är öppna! 2006 motionerade jag om att grindarna skulle vara öppna ständigt och att vi på sikt tog bort det extremt fula stängslet som dessutom överst har taggtråd!! Jag gjorde en ordentlig research via läspolisen och det visade sig att Västervall och Måsen hade flest anmälda brott jämfört med övriga stugområden (som inte hade stängsel). Måsen har nu delvis tagit bort sina, framförallt grindarna vilket har gjort området väldigt mer trevligt och inbjudande. Fortsatt Glad Påsk!

2022-04-09 14:22:00 - Christer Jansson , christerja1@cmail.com

STORT TACK(star) till dig som var med
på årets första arbetsdag på Västervall för fin arbetsinsats.
Många hälsningar
Lennart och Christer.

2022-04-07 07:13:39 - Björn

Styrelsen måste komma ihåg att de är medlemmarnas tjänare. De är inte medlemmarnas chefer.

2022-04-06 09:28:36 - Vivianne Edlund, bo.edlund@hotmail.com

Hej!
Årsmötesprotokollet finns nu att läsa under fliken "Årsmöten"./Vivianne

2022-04-04 21:23:45 - Jonas o Lotta

Hej
Inlägget den 3 april är från Jonas o Lotta stuga 186.
Har skrivit detta innan men någon har tagit bort det inlägget
MVH
Jonas o Lotta

2022-04-03 21:39:05 - Jona o Lotta

Hej
Vi kan bara hålla med Susannes inlägg.
Vi har aldrig varit på ett årsmöte, där ett par i styrelsen, höjer rösten, svär och även ger nedlåtande kommentarer som vi upplevde det till föreningens medlemmar.
Visst är det bra att styrelsen har bett om ursäkt men man kanske skulle ha gjort det efter årsmötet.
MVH
Jonas o Lotta

2022-03-30 19:01:44 - Susanne Sjöberg , Susanne.sjoberg@halmstad.se

Hej!
Det var många med mig som kände sig illa till mods efter lördagens årsmöte!
Sitta o svära o peka med hela handen mot medlemmar som är av en annan åsikt!
Är det så här vi vill ha det!?
Att man inte ska våga räcka upp handen och föra en diskussion?
En del gick dessutom hem innan mötet var över p.g.a detta.Extremt oprofessionellt bemötande!
Alla har väl rätt att tycka till utan att behöva nedvärderas.

En annan fundering:
Till er som inte är åretruntboende undrar jag om ni känner att det kanske finns nåt positivt med att vi är några stycken som ändå bor här året om? Vi upptäckte t.ex. en vattenläcka hos en granne här i höstas o kontaktade såklart stugägaren direkt.Vet att fler med oss kikar lite extra på stugorna runtom när vi går våra rundor här på hösten o vintern.
Inbrott minskar givetvis också när boende rör sig i området.

Ha en fin onsdagskväll!

Mvh:Susanne stuga 188


2022-03-30 13:16:07 - Christer Bylander , Christer.bylander@outllook.com

Västervallare!
Glöm ej stänga av vattnet när ni inte är på plats.
Idag sprängdes en kran pga kylan.

2022-03-06 08:57:21 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej hittat en nyckel vid grinden mot havet .Orange bricka på.
Finns i stuga 37.
/Susanne Hansson

2022-03-03 06:44:04 - Fanny Lundberg, Fanny.lundberg98@hotmail.com

Nu kom elen tillbaka!

2022-03-03 06:41:23 - Fanny Lundberg, Fanny.lundberg98@hotmail.com

Hej!

Är det fler än jag som sitter utan el?

2022-02-08 18:39:52 - Peter Carlsson, Petajorre@gmail.com

Hej!

Jag undrar VEM som tagit sig friheten och klippt min häck nedtill utan min vetskap.
Jag klipper Tujan 2ggr om året dock aldrig vintertid då risken är väldigt stor för frostskador.
Får hoppas den överlever.
Måttligt irriterad blir man.
Gäller stuga 188 nås på tele 0730461020
Peter

2022-01-27 13:13:47 - ulrika helander, ulrika.helander66@gmail.com

hej behöver lite tips, vi är behov av att riva och bygga ny stuga, hur har alla ni gjort som byggt nytt, har ni platsbyggt eller har ni fått in en ny stuga med lastbil? Tar oxå tacksamt emot tips på stugleverantörer, snickare som ev använts. På förhand tack //Ulrika

2022-01-07 16:14:42 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Fel förra inlägget
stuga 37.
0707531008

2022-01-07 16:13:43 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej upphittade nycklar i A grinden.Fås mot beskrivning stuga 36.
/Susanne Hansson

2022-01-01 02:52:47 - Bibbi , Bibbi.soderstedt@gmail.com

Det är så konstigt att man klagar på grindar.När vi köpte stugor så fick vi reda på vad som gäller på Västervall och det har vi accepterat. Om alla gjorde det så skulle det inte vara så mycket gnäll. För dom som bor på västervall vinter halvåret är det en trygghet att ha stängda grindar. Jag vet att tjuvar kan ta sig in ändå men det blir lite jobbigare att ta sig ut med stöldgods. Samtidigt så håller jag med med dig Uffe och Per att alla som bor på vinter skulle föregå med gott exempel och stänga grindar efter sig vilket alla inte gör det vet vi men om vi alla gör det så blir det bra fast alla blir ändå inte nöjda. Nu vill jag önska alla på Västervall ett Gått och Fridfullt 2022. Bibbi

2021-12-29 20:19:36 - Pär Theorin, per@smbillackering.se

Har väntat på kommentarer hela dagen ifrån de som brukar klaga på att vi inte stänger grindarna på helgerna när de är rätt mycket folk på området ? Men när jag har varit nere på Västervall på vardagar är alltid grindarna öppna… Varför stänger ni inte dem då ??? Pär stuga 164

2021-12-29 13:13:12 - Uffe karlsson , Uffe@uffesbygg.com

För ca 4 år sedan så lämnade vi in en motion om att ta bort bilgrindarna o då blev de nerröstat, jag kan inte låta bli o skratta åt er här på Västervall ,varje gång jag kommer hit o grindarna är öppna, vi har varit på Västervall i 3 dagar nu kört ut o in genom grindarna några gånger per dag o vi slapp o öppna alla gångerna, är de dax för en ny motion om o ta bort grindarna kanske?

2021-12-19 18:47:00 - Madeleine , milototte@gmail.com

Ikväll när jag var ute och gick på området så hittade jag uppsprättade brev och tömda kuvert på Syrengatan. Någon rotar nu runt i våra brevlådor så se till och hämta er post, ser även att endel grindar in i trädgårdar står öppna.
Och SNÄLLA STÄNG BILGRINDARNA EFTER ER.

2021-12-03 12:01:05 - Eva, Eva@gnail.com

Hej!
Hur är de med att parkera bilar inne på området, tvärgator och liknande? Kan nu vara så att utryckningsfordon behöver komma fram.

2021-11-05 13:59:21 - Christer Bylander , christer.bylander@outlook.com

Christina!
Du som skickade förra inlägget kan du höra av dig till mig.
Vill bara förklara hur det var tänkt att göra.
070-6275160

2021-11-05 13:23:26 - Christina

Bra att någon tar bort ogenomtänkta inlägg från ordföranden. Alla beslut behöver tänkas igenom, inte genomföras på stört.

2021-11-04 22:54:28 - Lisbeth Leandersson , hakanlisbeth@hotmail.com

Nej det är inget mötesbeslut på det.

2021-11-04 22:39:31

Det var trist att höra kätting på västervalls B grind. Jag undrar om det är mötesbeslut på detta.

2021-11-04 22:09:32 - Vivianne Edlund, bo.edlund@hotmail.com

Hej!
Vi har nu fått vår första rapport från Nomor. Ni kan läsa den under fliken "Råttbekämpning".
Styrelsen

2021-11-04 17:30:22 - Lisa

God kväll alla västervallare.
Vill bara göra er uppmärksamma på att ikväll när jag kom hem , så mötte jag på objudna gäster på parkeringen.
De va folk i bil som inte tillhörde om rådet
En bil med killar försvann när jag körde in , senare när jag skulle låsa grind B kom en bil till med killar i som blev riktigt arg för att grindarna skulle stängas.
Vet ej va syftet va men snälla STÄNG GRINDARNA
LISA

2021-10-29 15:27:09 - Christer Bylander , christer.bylander@outlook.com

Hej Västervallare!
Har idag fått info från Utveckling Östra stranden.
Det gäller vildsvin och nu var dom på Svanen så dom vill vi inte ha in på vårt område.
Råttor vet alla om antar jag att vi har.
Vårt avtal med Nomor gäller våra byggnader där det är utsatt fällor så ring gärna erat försäkringsbolag och be om hjälp .
Sen en tråkig sak någon går och vrider av strömbrytaren till luftvärmepumpen på föreningslokalen så där får vi göra en åtgärd.
Annars vad jag vet är det lugnt på området.
Önskar er alla en fin helg//Bylander

2021-10-06 19:08:32 - Lisa

OBS OBS OBS

LÖRDAG DEN 9/10
Mvh lisa

2021-10-06 18:27:06 - Lisa

Hej
Som ni vet så blev det ju fel lampor till arbetsdagen den 25/9.
Men nu är de nya lamporna på plats på Västervall på lördag 10/10.
Ni som va med Mikael i stuga 40 på städdagen får gärna höra av sig till mig.
Självklart så är alla varmt välkomna till att hjälpa till.
Ring mig på +46731418741 så fixar jag fram lamporna till er
Mvh Lisa

2021-10-04 18:21:22 - Mathilda, mathilda@bymathilda.se, www.bymathilda.e

Härliga Västervall!(heart)(heart)

2021-10-04 09:45:48 - Christer Bylander , christer.bylander@outlook.com

Västervall info!
För kännedom så hänger belysning vid dansbanan uppe och lyser 20.00-24.00 .
Blir ett trevligt välkomnande när man kommer vid denna tid.
//Bylander

2021-10-01 10:09:01 - Christer Bylander, christer.bylander @outlook.com

Hej Västervallare!
Här kommer ett litet tips på hur ni slipper tråkigheter i stugan.

Varje år drabbas många fritidshusägare av skador som orsakats av att vattenledningar frusit sönder. Det blir vattenskador som tar tid att åtgärda och under tiden kan fritidshuset inte användas som man tänkt sig.

Stäng av huvudvattenkranen, öppna alla vattenkranar och spola ut det vatten som finns i rören. Då begränsas skadorna om rör eller annat skulle frysa sönder och orsaka läckage. Gör detta även om du har underhållsvärme i huset.
Rensa och frostskydda golvbrunnar och vattenlåset i handfat och diskho samt golvbrunnar genom att hälla i rödsprit. Blanda 1 del vatten, 1 del rödsprit så klarar det ner till 28 minusgrader.
Töm vattentoaletten på vatten genom att stäng av vattnet och spola tills cisternen och toaletten är tom. Häll sedan i lite rödsprit i vattenkröken och spolcisternen så att det vatten som blir kvar inte fryser.
Töm varmvattenberedaren på vatten så att den inte fryser sönder.
Trevlig helg
//Bylander

2021-09-27 12:12:08 - Christer Bylander, christer.bylander @outlook.com

Tusen tack till er!
Som lånade ut erat eget kort till tippen.(arbetsdagen)
Skulle kostat 312:- per släp annars
//Bylander

2021-09-26 09:59:09 - Christer Bylander , christer.bylander@outlook.com

För kännedom!
Igår skulle det bytas lampor i gatljusen men det visade sig att lamporna var lite för långa så det blev inget byte.
Skall byta lampor så i höst skall det fungera.
//Bylander

2021-09-25 20:40:30 - Lisa

Jag menar STORT TACK
snubblade på bokstäverna

Lisa

2021-09-25 19:24:44 - Lisa

Ett story tack till alla er som vad med på våran städdag i dag.
Ni gjorde ett jättebra jobb alla.
Lisa Peter

2021-09-22 13:40:34 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervall info!
Till helgen börjar vi att byta ut gatubelysning och ersätter med ledlampor som drar mindre ström samt blir bättre ljus.
Lamporna håller 25 tusen timmar .
Vi har testat på syrengatan och det blev bra ljus.
Ni som inte skall vara i stugan framöver glöm ej stänga av vatten så slipper man tråkigheter om det blir kallt.
Låt gärna någon lampa lysa både ute och inne.
Hoppas ni får en fin arbetsdag på lördag med Lisa 99 och Peter 88.
Önskar er alla en fin höst!
//Bylander

2021-09-03 19:11:29 - Lena

Vi skänker bort ett skötbord Ikea ca nypris 700kr lite skavt , två hyllplan . Om intresse finns har vi ett kort på de . Stuga 69 telnr 0738107608 .

2021-08-28 17:19:22 - Lisa

Hej
Slänger ut en fråga till er som är på västervall.
Är de någon som sett när de dumpades 5 blå sopsäckar bakom containern vid grind B i dag.
Hör gärna av er om ni sett eller vet vad de kommer ifrån . De är målarkläder pensla metall burkar och cement och annat bygg skräp .

Lisa

2021-08-28 12:05:56 - Helena Svensson, he_sve@hotmail.com, Parkeringarna

Nu kommer det fler och fler klagomål på att vi/ni inte sköter er/era parkeringsplatser. Dax att verkligen rensa och snygga till sin/sina platser./ Helena stuga 58

2021-08-15 17:47:47 - Christer Bylander, Christer.bylander@outlook.com

Västervall info!
Här kommer lite info om vad som är gjort o det som återstår.
Som ni säkert sett har vi glasat in dansbanan och utvändigt har vi vägg mot containrarna kvar sen har vi invändigt kvar.
Vi har införskaffat kylskåp till café samt dom som har fest på dansbanan.
Lotteriboden är klar förutom att vi skall köpa nya lampor led även till dansbanan.
Nästa år börjar vi på servicehuset så får vi se om vi hinner börja på föreningslokalen (målning).
Tvättstugan fungerat mycket bra inga strul att det stannat mitt i programmet lika med tumlaren.
Boulebanan är snart redo för spel .
Mattias Olsson påbörjade rensning av verkstaden mycket som skall till tippen.
Köpt in lite belysning till övernattningsrummet.
Rummet har fått in bra pengar så allt betalt gott till nästa år .
Fått kännedom om råttor så håll ordning på tomten med frukt o dyl.
Bytt några lampor i gatubelysning och blir mycket bra ljus.
Nu när mörkret kommit se till att lys upp både stuga o tomt om möjligheten finns.
Rökning förbjuden skylt skall upp vid lekplats plockat många fimpar inte bra för dom små.
Tänk på utfart A grinden går väldigt fort från alla håll.
Tåget Helge går till vintervila nästa vecka ,tack alla ni som kört o gjort både barn o vuxna glada.
Tror jag fått med det mesta ,nästa styrelsemöte nov och ni vet att ni är välkomna 1/2 timme innan vi börjar om ni har nåt att delge.
Återstår att önska er all en fin höst!
//Bylander

2021-08-11 16:56:24 - Birgitta Pihlkvist , birgitta.pihlkvist21@icloud.com

Susanne och Lisa!
Tack säger vi till er också för allt fint och trevligt ni fixat för oss i sommar, som- som vanligt gått alldeles fort, även om det finns en hel del kvar.
Sixtens café med company, ska också ha en eloge för gott fika i trevlig miljö.Så värdefullt för oss ”något äldre” som kunde samlas och tjöta gamla minnen. Viktig social samvaro.
Som sagt -väl mött 2022! Och var rädda om er!
Birgitta och Claes

2021-08-08 08:11:06 - Festkommittén, susanne.58@live.se

TACK!
Alla som hjälpte oss att tömma tombolan och ett stort tack för sommaren 2021.Nu ser vi fram emot sommaren 2022 (heart).
Lisa & Susanne

2021-08-07 16:17:47 - Birgitta Pihlkvist , Birgitta.pihlkvist21@icloud.com

Ja, det är för bedrövligt Lisa att folk inte kan respektera andras ägodelar. Dessutom en sak som är en säkerhet vid en eventuell olycka. Hoppas att vederbörande har vett att skämmas, eller komma på andra tankar och lämna tillbaka den.
Birgitta

2021-08-07 11:09:08 - Lisa

Hej alla på västervall .
Det har kommit till min kännedom att vi blivit av med våran brandsläckare, som vi har i loket.
Är de någon som sett någonting.
Blir så ledsen att vi inte får har våra saker ifred.
Lisa

2021-08-04 12:44:16 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervallare!
Måste bara tacka Lennart Arvidsson,Tommy Nilsson ,Lisa Nilsson samt Bengt -Olof Carlsson.
Ställer upp helt ideellt o fixar o donar.
Tusen tack!
//Bylander

2021-07-27 18:07:37 - Lisa

Hej
Nu är de dags att börja med våran boulebana.
Vi va ju över 60 st som vill ha en bana så nu söker jag folk som vill hjälpa till att göra detta

Snälla låt oss hjälpas åt
Kontakta mig på +46731418741
Eller kom förbi stuga 99 och meddela mig om ni kan hjälpa till

Mvh Lisa

2021-07-27 17:42:52 - Peter Forsberg , peterforsberg1956@gmail.com

Glasögon, modell pilot, upphittade utanför stuga 12. Hänger på staketet.

2021-07-26 11:09:36 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Finns några paket kvar! Kolla! Hämtas senast 7/8.
4-6-32-79-108-109-121-122-141-132-150-164-173-179-210-212-236-287

2021-07-25 19:54:46 - Vivianne Edlund, bo.edlund@hotmail.com

Vinnare i Västervallgolfen 2021: Vi gratulerar Tommy Myrvold, stuga 67 till vinsten!!
Läs hela resultatlistan under fliken Aktiviteter.

2021-07-23 10:12:04 - Christer Borg, christer.borg@recticel.se

Hej där.
Spelordningen inför morgondagens golf på Tönnersjö finns vid dansbanan.
En ändring: Christoffer Holmberg Melin ersätter Vidar Tuneskog i boll 2. Väl mött!

Mvh Christer, Janne och Per.

2021-07-22 17:58:11 - ulrika, ulrika.helander66@gmail.com

Hej kära västervallare. Hög tid att klippa ner era häckar ni som bor i korsningar innan det händer en olycka.
Mvh Ulrika

2021-07-20 13:10:38 - Ann-Marie Calsson, ann-marie.carlsson@hotmail.se., vastervall

Hej! Det var min bil,som brann upp,på parkeringen i Västervall 13 juli. Den hade stått i skuggan, och jag hade inte kört den på en hel vecka. Enligt polisen finns ingen misstanke på att branden var anlagd,och tecknikerna på Hedins bil kunde bara konstatera att branden började i fronten. Har ingen förklaring heller. Så detta är en stor gåta! Vid sista körningen 6 juli var helt ok. Min lilla Renault var helförsäkrad, 10 år gammal/ 10 000 mil. Ersättningen blir ju bara några tusenlappar, tyvärr. Jag ville bara informera er om detta.Är tacksam för att inga andra bilar kom till skada. -Vem som ringde brandkåren, vill jag gärna veta, och tacka. Hälsningar AnnMarie 104.

2021-07-20 11:14:16 - Birgitta , birgitta.pihlkvist21@icloud.com

Susanne och Lisa med medarbetare; ni gjorde det igen! Varmt tack till er alla!
Även Sixtens Café &company ska ha ett stort tack!
Birgitta o Claes

2021-07-18 20:20:10 - Lena

Ett stort tack till dig som körde tåget idag söndag till våra barnbarns glädje, du blev våran hjälte ☀️Stuga 69

2021-07-18 08:50:14 - Birgitta Pihlkvist , birgitta.pihlkvist21@icloud.com

Tack alla snälla goa människor som hjälpte till när Claes fick blodtrycksfall och ramlade. Han mår bra efter omständigheterna och hälsar och tackar alla berörda.
Ett särskilt tack till Lisa och de som hjälpte till akut.
Och -Ludvig- ett sånt stort och fint hjärta du har ❤️ fast du är så liten. En så fin förebild -tusen tack för omtanken
Med hälsning till er alla, Birgitta, Claes,Joakim


2021-07-18 08:26:55 - Festkommittén, susanne.58@live.se

VINSTLISTA VITA LOTTER
4-6-28-32-79-108-109-121-122-141-150-132-164-173-179-212
Vid vinst kontakta Susanne stuga 101. Snarast.

2021-07-11 21:17:25 - Lisa

Tack själva för en jätte lyckad pubkväll
Hälsningar Lisa Susanne festkommittén

2021-07-11 15:22:56 - Peter, peterforsberg@gmail.com

Tack för en mycket trevlig pubkväll.
Stuga 10,12 och14

2021-07-10 14:16:32 - Christer Bylander, christer.bylander @outlook.com

Västervallare!
Nu går tåget igen.
Tack Mattias o Krister
//Bylander

2021-07-09 19:47:09 - Christina

Kvarlämnad nyckel i grinden mot Västervallsvägen upphämtad 36a fredag kväll.

2021-07-07 21:39:46 - Festkommittén, susanne.58@live.se

HEJ VÄSTERVALLARE!
Vi behöver hjälp med folk i tombolan på lördag men också på Västervalldagen.
1-2 timmar.
Hör av er till Susanne Stuga 101 eller maila.

2021-07-05 21:53:46 - Festkommittén

PUBKVÄLLEN HAR VI ÄVEN FÖRSÄLJNING AV GRILLAD KORV:P
VÄLKOMMNA!

2021-07-05 14:00:28 - Lisa

OBS !!!!!!!OBS!!!!!!OBS!!!!!

BESIKTNING!!!!!!!!!!


MÅNDAG 12/7 KLOCKAN 12,15

Nu är de bokat för besiktning på släp
Med reg nummer
LWX 747
Om jag inte har fel är det de gamla släpet
2021-07-12 kl 12:15
OBS I DAG OM 1 VECKA

2021-07-04 22:43:29 - Kerstin Carlsson , kerstinorune53@gmail.com

Så bra vi har det på Västervall! I helgen har vi lånat dansbanan för privat fest och hyrt föreningslokalen för övernattning. Allt har fungerat perfekt. Vi är supernöjda!
Kerstin o Rune stuga 178

2021-07-02 16:32:52 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervall!
Tåget vill inte starta felsökning pågår,återkommer när Det är åtgärdat.
Trevlig helg/Bylander

2021-06-27 20:44:45 - Christer Karlsson 144

Bra, låt oss blinda dessa snarast för det är väl ingen av oss boende som nyttjar dem ?

2021-06-27 18:49:35 - Christer Borg, christer.borg@recticel.se

Informerade 2 lastbilschaufförer (min gissning) att Västervall är privat mark. Dvs inte okej att fylla plastdunkar ur vattenposten vid dansbanan. Osäkert om de förstod vad jag sa men det kanske är läge att stänga den möjligheten. De här 2 är knappast de första att göra så. Kanske ett känt problem men ville ändå nämna det.

2021-06-26 12:06:23 - Jessica Andersson , jesse.ma.no.tk@gmail.com

Hej
Tyvärr har vi också haft inbrott i natt i stuga 33. Vi blev av med bland annat en el-cykel med en blå cykelhjälm och en gul Ikea-påse. Är det någon som sätt något får ni gärna höra av er.

2021-06-26 10:39:07 - Åke Johansson , akejohansson@pp.varnamo.net

För kännedom och ev. iakttagelse.
Någon har under natten midsommarafton/midsommardagen varit inne på altanen och stulit en mobiltelefon som låg på altanbordet. Stuga 98

2021-06-24 22:27:18 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervallare!
Tisdag kväll ser vi fotbollsmatchen IHOP på dansbanan,
Väl mött/Bylander

2021-06-24 16:56:56 - Festkommittén

Hej Västervallare!
Nu är björkriset på plats så nu fattas blommorna och många som kommer och klä midsommarstången kl.10 imorgon. Då slår vi också upp tombolan med många fina vinster, finns även några lotter kvar till de fina fruktkorgarna och till Västervalldagen.
Hoppas på en fin midsommarafton(flower).
Välkomna!

2021-06-24 16:22:39 - Christina och Tord

Har inatt haft besök på vår altan, någon gick in och tog med sig vår tv. Var extra observanta, någon måste ju noterat att det fanns en tv där, kanske under kvällen.

2021-06-14 18:16:16 - Festkommittén

Hej Västervallare!
Har du inte fått besök och vill köpa lotter till
MIDSOMMARAFTON & VÄSTERVALLDAGEN
Så finns vi utanför tombola/dansbana och säljer kvarvarande lotter
LÖRDAG 12 – 13 & SÖNDAG 11 – 12

2021-06-14 06:24:34 - Festkommittén, susanne.58@live.se

TIPSPROMENADER!
Hoppas att några vill ta sig an var sin tipspromenad annars blir de inställda.
Det behövs även någon som hjälper till i Tombolan Pubkvällen och Västervalldagen.
Hör av dig till Susanne stuga 101 eller maila.

2021-06-12 16:05:48

SIXTENS SOMMARCAFÈ
öppnar tisdagen den 29/6
på Västervall.
Öppettider: Tisdagar och torsdagar 14:00 - 16:00
VÄLKOMNA!!
Sixten

2021-06-10 13:32:23 - Christer Borg, christer.borg@recticel.se

Hej där.
Årets golftävling kommer att spelas lördag 24/7 på Tönnersjö GK. Info om anmälan kommer inom kort.

Mvh Golf-kommittén

2021-06-04 11:52:39 - Lisa

Hej alla på västervall
Jag vill bara komma med ett förtydligande om granngårdens rabatt.

DET ÄR INTE 12 % PÅ KAMPANJE PRISERNA
jag blev uppriktigt ledsen över att höra hur chefen fått försvara sin personal när inte folk fått båda rabatterna.
Ha nu en underbar sommar och ta hand om varandra
Lisa

2021-05-30 08:04:18 - Festkommittén, susanne.58@live.se

OBS!!!!
Västervalldagen är ändrad till LÖRDAGEN 17 JULI.

2021-05-28 11:38:48 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervallare!
Vi behöver mer målare till 5 juni har ni möjlighet vore det kanon.
Gäller dansbanan och lotteriboden .
I helgen monteras dörrar till dansbanan.
Och vädret verkar ju bli bättre äntligen.
Imorgon har vi styrelsemöte samt arsmöte endast styrelsen närvarar som ni vet.
Återstår bara att önska er en underbar helg!
/Bylander

2021-05-20 20:20:12 - Lisa

Nu är släpkärra fixad
Lisa 99

2021-05-20 07:51:25 - Festkommitten

Hej!
Nu finns sommarprogrammet att läsa under fliken Aktiviteter.

2021-05-19 19:33:17 - Festkommittén, susanne.58@live.se

Hej alla Västervallare!:)
Nu vill vi ha eran hjälp med tipspromenaderna i sommar. Förslagsvis så tar man hand om ett tillfälle var. Dessa datum gäller, 7,14,21 och 28 juli.
Hör av er till Susanne stuga 101.

2021-05-19 17:33:52 - Lisa

Hej alla på västervall
Jag måste tyvärr meddela er om att det nya släpet nr 2 är sönder ska försöka laga så fort som möjligt
Mvh Lisa 99

2021-05-17 10:27:42 - Styrelsen, bo.edlund@hotmail.com

Vi sätter in en extra arbetsdag den 5/6.
Då är det målning som gäller. Max 10 personer.

2021-05-14 22:07:24 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Info !
Kompressor lagad .

2021-05-14 08:17:17 - Christer Bylander, Christer.bylander @outlook.com

Info.
Kompressorn vid verkstad sönder lagning pågår!
Trevlig helg//Bylander

2021-05-09 19:50:14 - Marianne Svensson, Mariannema@vmomail.se

Hej varit i stugan och tittat på vårt påkörda staket 3/5 Du blev iakttagen, ta ditt ansvar och hör av dig 070-6618701. Mvh
Kjell och Marianne. 134

2021-05-09 10:01:46 - Lisa

Hej
En liten förtydligande
Jag tänker inte sitta kvar i valberedningen om jag kommer in i styrelsen.
Mvh Lisa

2021-05-06 12:56:56 - Styrelsen, bo.edlund@hotmail.com

Framtidsvision Östra Stranden
Vi i styrelsen är tacksamma för förslag på framtida förbättringar på Östra Stranden. Tänk efter vad ni har för önskemål och meddela oss det i styrelsen eller skriv det här i gästboken. Tack på förhand!

2021-05-03 21:07:10 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervallare!
Nu har det hänt igen någon som kört på staket och inte meddelat ägaren.
Ni som väntar gods med lastbil vore bra om ni möter upp och hjälper chauffören så dom inte kör ner allt vi har.
Någon som sett något idag 3/5 hör av er!
//Bylander

2021-04-27 22:01:11 - Christer Bylander, Christer.bylander @outlook.com

Västervallare!
Här kommer lite info om vår andra kandidat till styrelseledamot.

Hej Christer!

Här kommer lite kort om vilken jag, Pernilla Andersson, är.
Bor med respektive i Älmhult och vi har två vuxna barn.
Jobbar på Marbodal och är på fritiden engagerad inom föreningslivet i Älmhults IF.
Köpte vår stuga för tre år sedan av mina föräldrar som haft den sedan 1992.
Trivs verkligen jättebra i Halmstad och på Västervall.
De senaste somrarna har jag varit med och fixat tipsrundor samt stått i tombolan.
Bidrar gärna till allas trivsel på Västervall.

Ha det fint,
Mvh Pernilla

2021-04-27 12:58:26 - Christer Bylander , Christer.bylander@outlook.com

Västervallare!
Här kommer liten presentation av Lisa Nilsson
som är en av 2 kandidater till styrelsen .
En liten presentation av mig
Jag heter Lisa Nilsson och bor på västervall med min man tommy.
Vi kommer från Halmstad och bott på vallås många år.
Sedan 2015 skrev vi oss här permanent.
Jag har altid känt för västervall och även tagit på mig en del saker som har med föreningen att göra.
Jag startade renovering av vårat lok tillsammans med Madeleine stark.
Vi ser till att de är pyntar och fint till sommaren.
Har även ordnat ett samarbete med granngården.


Jag har en vision om att vi ska ha en härlig sammanhållning på vårat västervall med många aktiviteter och härliga somrar

Jag tycker de är en fördel att man bor på området permanent när man är med i styrelsen och jag har en enorm positiv syn på allt jag ser aldrig ett problem jag ser bara hur vi ska lösa det
Mvh Lisa

2021-04-27 11:09:14

När kommer de senaste protokollet in

2021-04-23 21:17:09 - Christina

Hej, varför ska vi/ni sälja en sandlåda? Christina

2021-04-23 14:44:19 - Vivianne Edlund, bo.edlund@hotmail.com

Efterlysning!
Vi söker någon driftig ordningsam serviceinriktad ungdom som kan sköta ett cafe .
Tanken år ett cafe där man kan sitta ute i trädgården få en våffla /glass o dyl.
Drivs helt o hållet av personen i fråga.
Kontakta mig vid intresse !
Styrelsen/ Christer Bylander

2021-04-23 13:59:31 - Styrelsen, bo.edlund@hotmail.com

Hej!
Någon som är intresserad av att köpa en sandlåda (omonterad) 1,80 x 1,80.
Vi säljer den för 900 kr.
(Inköpspriset var 1.495 kr)
Styrelsen

2021-04-23 09:17:17 - Susanne Hansson, susse1965@gmail.com

Hej vill tacka den person som hängt upp våran cykel nyckel på A grinden ,såg nyckeln igår Stort tack
Susanne stuga 37

2021-04-20 18:50:20 - Monika

Hej, under helgen 17-18/4 blev vi bestulna på en cykel vid vår stuga.
Vill be alla vara uppmärksamma på om det är obehöriga inne på området.
Om någon ser en vit herrcykel märke Kronan med en blå plastback framtill så får ni gärna höra av er.
Hälsningar
Monika & Ulf, stuga 149

2021-04-19 09:42:44 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Västervallare!
Lite info gällande utfart A grinden.
Svar från kommunen.


Hej igen Christer!

Kollade på detaljplanen och detta är en utfart och därmed gäller väjningsregeln. Så att sätta upp en väjningplikt kan ni göra, det är redan väjning som gäller.
Men inte stoppskylt, då den inte blir giltig juridisk.

Med vänlig hälsning

Annica Pålsson

Halmstads kommun

2021-04-17 14:43:19 - Christer Bylander , Christer.bylander @outlook.com

Västervallare!
Tänk nu på att vid A grinden kommer trafik från alla håll.
Vägen öppnades i torsdags och svänger ni höger direkt mot IMAB kommer ni direkt till tippen bla.
//Bylander

2021-04-17 12:16:13 - Lena

Fattar inte att folk kan köra så fort , en liten vit bil höll nog 50km förbi vårat idag , vill inte verka gnällig men de finns ju många små barn som rör sig i området/ Lena

2021-04-14 20:05:10 - Christer Bylander, christer.bylander@outlook.com

Västervallare!
Nu har det hänt igen att lastbil backat på lyktstolpe .
Om ni sett nåt idag 14/4
Hör av er så dom får fixa till sitt misstag.
//Bylander


2021-04-08 10:15:02 - Vivianne Edlund, bo.edlund@hotmail.com

Lack & Färgprodukter AB
Verkstadsgatan 6
302 62 Halmstad
Vi, Västervallare, har 25% på allt i butiken utom tapeter. Denna veckan har vi 30% på all utomhusfärg.


2021-04-05 12:16:08 - Vivianne Edlund

Hej!
Vi lägger ett lass grus vid sopcontainern vid B-grinden så att alla kan fylla igen potthål på vägen utanför sin stuga.

2020-12-11 19:58:10 - Lisa

Hej alla västervallare
Jag ber om ursäkt om de varit strul med rabatten på granngården för er .
Jag har varit sjuk och inte kunnat lämna över lapparna till granngården men nu är de gjort
Ha en trevlig helg :)
Lisa stuga 99

2020-12-11 15:36:24 - Marie Theorin, mienilsson@yahoo.se

Är ju bra om man meddelar när nåt går sönder av de gemensamma sakerna. Tänkte lånat ”säckakärran” & då är båda hjulen sönder.

2020-11-16 11:17:51

**Nyhet från Granngården!**
Granngården sponsrar Västervall med blommor tre gånger om året.
Dessutom får vi som medlemmar i Västervalls förening 12 % på allt vi handlar på Granngården.
Tala bara om att Du är medlem i Västervall, namn och stugnummer.
Granngården får som tack sätta upp lite reklam hos oss.

2020-07-17 13:02:16 - Christer Bylander , Christer.bylander@telia.com

- - - - - - - - - - - - - - -

Var snäll och respektera våra regler för snickeri och andra störande ljud: Sommartid är det tillåtet under tiden 09:00 - 18:00. Mellan 15 september till den 16 april är det tillåtet mellan 07:00 - 18:00, med undantag för storhelger
Styrelsen//Christer

2019-03-22 17:51:31 - Styrelsen, bo.edlund@hotmail.com

För information så har stuga 49 och stuga 61 tillåtelse att parkera vid vändplatsen utanför stuga 162 p g a problem med vatten på deras parkeringar.